Protest Patriotskog bloka u severnoj K. Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Patriotskog bloka u severnoj K. Mitrovici

Nekoliko stotina građana učestvovalo je danas u protestnoj šetnji koju je u severnoj Kosovskoj Mitrovici povodom 16. godišnjice početka NATO napada na SRJ organizovao takozvani Patriotski blok.

Šetnju su predvodili predstavnici Srpske radikalne stranke, Dveri, Demokratske stranke Srbije i Skupštine Kosova i Metohije, koju vlasti u Beogradu ne priznaju.

Počast ubijenima u napadima NATO odata je polaganjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << cveća na "Spomenik istine" nadomak mosta na Ibru.

Na tribini "Sećanje na najveći teroristički akt nasilja u modernoj svetskoj istoriji" govorili su član predsedništva Skupštine KiM Dobrosav Dobrić, potpredsednik Sabora srpskog jedinstva Zoran Zečević, politički analitičar Đorđe Vukadinović, potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Zoran Krasić, član pokreta Dveri Boško Obradović i predsednica Demokratske stranke Srbije (DS S) Sanda Rašković Ivić.

Podsećajući na bombardovanje i pogubne posledice, svi govornici su kritikovali Vladu i predsednika Srbije, optužujući ih da su potpisivanjem Briselskog sporazuma saučesnici u stvaranju nezavisnog Kosova.

Član Predsedništva Skupštine KiM Dobrosav Dobrić je kazao da "istorija ne može da se izbriše i da se ovaj zločin ne može zaboraviti".

Potpredsednik Sabora srpskog jedinstva Zoran Zečević je kazao da će Sabor uvek biti sa patriotskim snagama i pomoći svom narodu na Kosovu.

On je pozvao sve patriotske stranke, udruženja i pojedince da se saberu do Đurđevdana "na treći srpski ustanak, koji će se voditi bez oružja i sile, mozgom, srcem i olovkom" sa zadatkom da traže izbore na svim nivoima na celoj teritoriji Srbije.

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić je rekla da je "prva kolaboracionistička vlada u miru" potpisivanjem Briselskog sporazuma "zbog šarene laže u vidu EU" predala "identitet Srbije, Kosovo i Metohiju, srpski Sibir po resursima".

Ona je upitala premijera Aleksandra Vučića "u ime koga dovodi bivšeg britanskog premijera Tonija Blera" i dopušta mu da on reformiše Srbiju.

"I pitam ga, sa kojom to svešću i sa kojom to političkom logikom taj isti naš premijer Vučić potpisuje sada IPAP sporazum sa NATO paktom koji uvodi Srbiju u predvorje NATO-a, u trenutku kada NATO pakt ulazi u ozbiljnu i tešku konfrontaciju sa najvećom i najboljom zaštitnicom Srbijem i KiM u Srbiji, sa našom majkom Rusijom", rekla je predsednica DSS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Protest Patriotskog bloka u severnoj K.Mitrovici

Izvor: Akter, 24.Mar.2015

Nekoliko stotina gradjana učestvovalo je danas u protestnoj šetnji koju je u severnoj Kosovskoj Mitrovici povodom 16. godišnjice početka NATO napada na SRJ organizovao takozvani Patriotski blok..Šetnju su predvodili predstavnici Srpske radikalne stranke, Dveri, Demokratske stranke Srbije i Skupštine...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.