Priznali, a NATO zna...; Nemaju šanse

Izvor: B92, 06.Sep.2023, 08:23

Priznali, a NATO zna...; Nemaju šanse

Kijev priznao da bez podrške avijacije ukrajinske snage će teško uspeti da dođu do pobede, a toga su dobro svesni i NATO partneri Kijeva.

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksij Danilov, koji je to izjavio, ranije je u intervjuu azerbejdžanskoj novinskoj agenciji Report, rekao da ukrajinske vlasti žele da okončaju oružani sukob do ove zime, a da je plan Kijeva da vrati Ukrajinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na granice iz 1991. godine.

"Pitanje dostizanja tih granica je veoma, veoma teško. Iznenađujuće je čuti da general NATO-a kaže da možete pobediti bez vazdušne podrške. Imajte na umu da nijedna operacija NATO-a ne počinje bez vazdušne podrške, jer se ovde radi o životu ljudi. Dok ne budemo imali podršku avijacije biće nam izuzetno teško da radimo", rekao je Danilov tokom govora na Kijevskog bezbednosnog foruma, koji je emitovan na Jutjubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.