Premijer Babiš upozorio da se za bombardovanje izvinio gradjanin Miloš Zeman

Izvor: Beta, 20.Maj.2021, 12:20

Premijer Babiš upozorio da se za bombardovanje izvinio gradjanin Miloš Zeman

Češki premijer Andrej Babiš kazao je danas u Lisi nad Labom da se predsednik Češke izvinio srpskom narodu za bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine u svoje lično ime, kao gradjanin Miloš Zeman."Sigurno to nije bio za njega lak trenutak, izvinio se kao gradjanin Miloš Zeman. Razumem da to odlučivanje (da Zeman kao premijer odobri NATO bombardovanje) za njega nije bilo lako", kazao je premijer Babiš.Češki premijer izjavio je da je juče na iznenadnom sastanku sa predsednikom Zemanom, razgovarao o dvodnevnoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Pragu i o vakcinaciji protiv kovid-19.Prethodna Zemanova inicijativa 2019. godine kada je tokom posete Beogradu kazao da će pokrenuti povlačenje češkog priznanja Kosova, iako je unapred bio jasan negativan stav češke vlade, koja po češkom Ustavu jedina kreira i odgovorna je za spoljnu politiku dok tu predsednik nema ovlašćenja, izazvala je u Češkoj kontroverze, izmedju ostalog i zato što je Srbiji samo dao lažne nade.Za razliku od povlačenja priznanja Kosova Zemanovo izvinjenje za bombardovanje u Češkoj primljeno je mahom sa simpatijama kao lično priznanje krivice što kao premijer nije imao hrabrosti da kaže ne bombardovanju SR Jugoslavije, posebno što je mogao tada da računa na podršku opozicione desnice i njenog lidera Vaclava Klausa i češke ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Babiš imao iznenadan sastanak zbog izvinjenja; "Uradio je to kao građanin"; Za domaće "kritičare" Ana Brnabić

Izvor: B92, 20.Maj.2021

Prag, Beograd -- Češki premijer Andrej Babiš izjavio da se predsednik Češke izvinio srpskom narodu za bombardovanje SRJ u svoje lično ime, kao građanin Miloš Zeman..."Sigurno to nije bio za njega lak trenutak, izvinio se kao građanin Miloš Zeman. Razumem da to odlučivanje za njega nije bilo...

Nastavak na B92...

Premijer Češke: Zeman se kao građanin izvinio za bombardovanje

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2021

Češki premijer Andrej Babiš kazao je u Lisi nad Labom da se predsednik Češke izvinio srpskom narodu za bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine u svoje lično ime, kao građanin Miloš Zeman.

Nastavak na N1 televizija...

Vučić pogrešna osoba za Zemanovo izvinjenje

Izvor: Danas, 20.Maj.2021

Rečima da je to bila "greška i gore od zločina", predsednik Češke Miloš Zeman izvinio se Srbiji za NATO bombardovanje 1999. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.