Pre 22 godine na Dan slobode medija Nato avijacija razorila zgradu TVNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2021, 17:04

Pre 22 godine na Dan slobode medija Nato avijacija razorila zgradu TVNS

Na Svetski dan slobode medija, NATO avijacija razorila je zgradu Televizije Novi Sad. Zgrada TVNS je svojevremeno bila jedan od najmodernijih televizijskih centara u bivšoj SFRJ. Te noći uništene su oba kompleksa zgrada - onaj podignut u periodu 1973-1975, kao i onaj koji je bio skoro tek useljen.

Konačno je do temelja srušena trećeg maja, na Svetski dan slobode medija.

U vazdušnim napadima na televiziju nije bilo žrtava, ali je uništen skoro ceo objekat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i tehnička oprema, potrebna za rad.

Narednih dvadeset godina televizija se nalazi u iznajmljenom prostoru, a rad se odvijao u neadekvatnim uslovima.

Ipak, 21 godinu kasnije, na istom mestu podignuta je nova, savremena zgrada, sa više od 17 hiljada kvadratnih metara koja će omogućiti kvalitetniji program za građane i dati mogućnost radnicima kuće da ponovo dostojanstveno rade svoj posao.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.