Povlačenje u dogovoru sa NATO

Izvor: B92, Tanjug, 26.Mar.2009, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povlačenje u dogovoru sa NATO

Brisel -- Španija se složila sa NATO da se povlačenje španskih vojnika sa Kosova obavi u dogovoru sa ostalim članicama Alijanse, kaže portparolka NATO-a Karmen Romero.

"Obe strane se slažu da će se novo raspoređivanje obaviti na koordiniran, progresivan i fleksibilan način", izjavila je Romero, nakon jednosatnog sastanka generalnog sekretara NATO Japa de Hop Shefera sa španskom ministarkom odbrane Karme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čakon.

Čakon je na sastanku, koji je ocenjen kao "konstruktivan", razjasnila razloge odluke Madrida da povuče svojih 630 vojnika, prenele su agencije. Shefer je "ponovio da će poštovati tu odluku".

Očekuje se da će "proces internih, vojnih i političkih konsultacija biti nastavljen unutar NATO", rekla je Romero.

Ona, međutim, nije precizirala da li je Španija odredila datume do kojih će započeti i završiti povlačenje svojih vojnika. Španija se zbog svoje odluke da povuče trupe našla na meti kritika NATO i Sjedinjenih Država.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.