Potpredsednik SAD čestitao Crnoj Gori ulazak u NATO

Izvor: B92, 06.Jun.2017, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsednik SAD čestitao Crnoj Gori ulazak u NATO

Podgorica -- Potpredsednik SAD Majk Pens je čestitao Crnoj Gori stupanje u NATO, karakterišući ga kao "istorijsko dostignuće".

On je ocenio da bi u nastavku evroatlanskih integracija "od velike pomoći" bio nastavak reformi, posebno vladavine prava, saopštila je noćas crnogorska vlade.

Pens se kasno sinoć po srednjeevropskom vremenu u Vašingtinu sastao s crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Crna Gora, na svečanosti u Stejt departmentu proglašena za punopravnu članica NATO-a.

"Vaše pridruživanje dokaz je da su vrata NATO-a otvorena", rekao je Pens.

Crnogorski premijer je na sastanku "posebno istakao potrebu prisustva američke politike u Evropi i pogotovo u regionu Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju crnogorske vlade.

Marković je preneo Pensu da je Crna Gora prošla "težak period suprotstavljajući se pritisku Rusije", ali da je "uspela da se odupre i da odgovori i na te izazove".

On je kazao da će Crna Gora "nastaviti sa pojačanim intenzitetom da sprovodi reforme čiji su ciljevi vladavina prava, poboljšanje investicionog ambijenta i valorizacija crnogorskih potencijala".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pens: Crna Gora dokaz da su vrata NATO otvorena

Izvor: N1 televizija, 06.Jun.2017

Potpredsednik SAD Majk Pens je čestitao Crnoj Gori stupanje u NATO, karakterišući ga kao "istorijsko dostignuće" i ocenio da bi u nastavku evroatlanskih integracija "od velike pomoći" bio nastavak reformi, posebno vladavine prava, saopštila je crnogorska vlada...Pens se u Vašingtonu sastao s crnogorskim...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.