Poruka iz Rusije: NATO nas izaziva

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 17:53

Poruka iz Rusije: NATO nas izaziva

NATO na čelu sa SAD planira i koordiniše borbena dejstva kijevskog režima protiv ruske vojske, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Prema njegovim rečima, "politika negiranja svega ruskog zasnovana na nacističkoj ideologiji, označila je početak urušavanja ukrajinske državnosti".

"Kao rezultat krvavog puča koji su organizovale Sjedinjene Američke Države i njihovi sateliti, vlast u Ukrajini preuzeli su neonacisti. Sledeći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sopstvene sebične ciljeve, Sjedinjene Američke Države vode neobjavljen rat protiv Rusije, koristeći teritoriju i stanovništvo Ukrajine", ocenio je Patrušev, govoreći u Krasnodaru na skupu o nacionalnoj bezbednosti u Južnom federalnom okrugu.

On je dodao da zemlje NATO-a, na čelu sa SAD, nastavljaju da finansiraju teroristički režim u Ukrajini, pumpaju ga oružjem, obezbeđuju obaveštajne podatke, obučavaju Oružane snage Ukrajine, planiraju i koordinišu vojne operacije protiv ruske vojske.

Prema njegovim rečima, vojne pretnje Rusiji od NATO-a se intenziviraju.

"Povećanje vojne infrastrukture NATO-a u blizini ruskih granica, intenziviranje obaveštajnih aktivnosti, prisustvo taktičkog nuklearnog oružja u Evropi povećavaju vojne pretnje Rusiji“, konstatovao je Patrušev.

"Vojne vežbe NATO-a Defender Europe održane u junu ove godine, na kojoj su razrađeni planovi za prebacivanje snaga i sredstava duž čitavog istočnog krila, još jednom su potvrdile agresivnu suštinu NATO-a“, dodao je on.

Kako je naveo, Zapad je pokrenuo hibridni rat protiv Rusije, ne procenivši trezveno njegove perspektive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.