Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Rusija nas pogurala u NATO

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas da 100 odsto Ukrajinaca podržava očuvanje jedinstvene države, bez federalizacije. On je dodao da je umešanost Rusije u konflikt na istoku zemlje ohrabrila Ukrajince da podrže ideju budućeg članstva u Severnoatlantskoj alijansi.

Porošenko je u prvom govoru na sednici novog parlamenta rekao da je ovo poruka "onima sa istoka ili zapada koji zagovaraju federalizaciju".

Poslanici su prethodno izabrali bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << potpredsednika vlade Volodimira Grojsmana za novog predsednika skupštine. Prema ukrajinskom zakonu, prvi čovek parlamenta menja predsednika države ukoliko on ne može da obavlja svoju dužnost.
Pogledaj vesti o: NATO,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.