Porodice žrtava NATO bombardovanja u Murinu moraće da vrate odštetu

Izvor: RTS, 13.Jun.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice žrtava NATO bombardovanja u Murinu moraće da vrate odštetu

Presuda po tužbi porodica žrtava NATO bombardovanja u Murinu postala je pravosnažna, pa će oštećeni morati da vrate novac koji im je država isplatila na ime duševnih bolova koje trpe zbog gubitka članova porodica, prenosi RTCG.
Nakon što je Vrhovni sud odbio tužbeni zahtev zbog navodnog zastarivanja, prvostepeni i drugostepeni sud samo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je prepisao obrazloženje i doneo odluku o povraćaju novca, odnosno takozvanom protivizvršenju, navodi RTCG.
Prvostepenom presudom, koju je potvrdio Viši sud, porodice su dobile naknadu. Nakon toga je usledila revizija po kojoj je Vrhovni sud preinačio presudu i tužbu odbio kao neosnovanu zbog toga što je zastarila.
Tuženi u tom predmetu su bili država Crna Gora, MUP, Ministarstvo odbrane i Uprava policije.
Radilo se o prvoj presudi po tužbama kojom je porodici pokojnog Manojla Komati na ime duševnih bolova za pet članova porodice dosuđen ukupan novčani iznos od 69 hiljada evra, uz pripadajuće troškove postupka.
Pravni zastupnik porodica žrtava NATO Velija Murić u tužbi je naveo da je u NATO bombardovanju tadašnje SRJ, između ostalih gradova i objekata kao odabranih ciljeva, stradala i crnogorska varošica Murino.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.