Izvor: B92, 15.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović oslobođen od tužbe Tomića

Beograd -- Nekadašnji šef vladinog Biroa za informisanje Vladimir Popović Beba oslobođen je optužbi da je uvredio penzionisanog šefa Vojno-bezbednosne agencije Acu Tomića.

Tomić je tužio Popovića zbog izjave šefa vladinog biroa, koji je u emisiji "Insajder" 2005. godine rekao da je Tomić bio loš vojnik i "bezbednjak", kao i da je tri puta bežao sa Kosova tokom NATO bombardovanja.

Četvti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštinski sudu je Popoviću izrekao oslobađajuću presudu i naložio bivšem šefu VBA da plati sudske troškove koji će biti naknadno utvrđeni.

U obrazloženju presude, sudija Maja Ilić rekla je da je u donošenju presude imala u vidu šta je, u kom kontekstu i sa kojom namerom izjavio Vladimir Popović.

Ona je odbacila optužbe jer, kako je rekla, Popović nije imao nameru da uvredi Tomića, a ono što je izneo u emisiji "Insajder” bilo je od društvenog značaja, koji je bitniji od ugleda jednog čoveka.

Advokati Vladimira Popovića smatraju da je oslobađajuća presuda jedina ispravna.

"Za par dana nastupa zastarelost, pa bi ispalo da se Vladimir Beba Popović izvukao, jer je nastupila zastarelost i sud je meritorno odlučio. Dokazano je da su njegove izjave bazirane na činjenicama i argumentima koje je on posedovao, i da to nije upereno protiv Ace Tomića, već iznošenje onoga s čim je Vladimir raspolagao”, kaže adbokat Vladan Batić.

Vladimir Popović u sudnici je ponovio da stoji iza svega što je u "Insajderu” rekao za Acu Tomića, i da za njega ima još i gore reči.

Popović, takođe, kaže da je ovo jedina tužba podneta protiv njega zbog navoda iz "Insajdera”.

Advokat Ace Tomića najavio je žalbu i rekao da je Tomić častan čovek koji je prevazišao sve u svojoj struci.

Tomić se, inače, nije pojavio pred sudom iako je trebalo da da iskaz.

"Ne dam mu da dođem, treba da ima stomak i nerve za sve što protivna strana kaže, što je apsurd, izmišljanje nekih novih činjenica i dokaza koje nemaju veze sa optuženjem. Ja sam mu savetovao da ne dolazi”, rekao je advokat Ace Tomića Svetozar Pavlović.

Pre izricanja presude, kao svedok je saslušan bivši šef Kontraobaveštajne službe Aleksandar Vasiljević, koji je rekao da bi u svojoj službi rado imao vojnika kao što je Tomić, ali da zbog svoje samovolje Aca Tomić nije za rukovodeće položaje.

On je rekao i da je Tomiću zamerao druženje sa kriminalcima i približavanje DSS-u.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.