Ponovo uveden crveni telefon?

Izvor: Studio B, 03.Maj.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo uveden "crveni telefon"?

NATO ponovo uvodi direktnu tajnu telefonsku liniju sa ruskim vojnim vrhom, piše nemački list Frankfurter Alemajne Cajtung, pozivajući se na izvor u Alijansi.

Nemački list tvrdi da će direktan kontakt sa Moskvom imati glavnokomandujući objedinjenim snagama NATO u Evropi i predsednik vojnog komiteta Alijanse i veruje se da će "crveni telefon" biti stalno otvoren, mada se ne navodi ko će biti na vezi sa druge strane - u Moskvi.

Inicijativu za uspostavljanje kontakta pokrenuo je nemački ministar inostranih poslova Frank Valter Štajnmajer zbog porasta napetosti u svetu izazvane ukrajinskim konfliktom.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.