Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponoš: Štetne posledice uvlačenja KFOR-a u kosovske snage

BRISEL - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Zdravko Ponoš ukazao je danas na sastanku Vojnog komiteta Evroatlantskog partnerstva u sedištu NATO u Briselu na štetne posledice "uvlačenja KFOR u izgradnju kosovskih bezbednosnih snaga", ali i na spremnost Srbije na saradnju i u takvim uslovima.

"Izrazio sam našu spremnost da iznađemo mogućnost da sarađujemo i u tim uslovima, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zajednički interes i prioritet da se obezbedi bezbednost u regionu i pre svega bezbednost srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji", rekao je Ponoš u izjavi FoNetu.

On je posle satranka sa šefom Vojnog komiteta Evropske unije generalom Anri Bentežeom, što je prvi susret na visokom novou između EU i Vojske Srbije, izrazio uverenje da na vojnom planu Srbija može da ide nešto brže nego u ostalim oblastima u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

"Evropska bezbednosna i odbrambena politika (ISDP) je deo zajedničke spoljne politike EU i za Srbiju, u procesu evrointegracija, oblast gde treba razvijati saradnju", rekao je Ponoš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.