Izvor: Glas javnosti, 21.Nov.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponoš: Sa NATO zbog nealbanaca

BRISEL - Načelnik generalštaba Vojske Srbije, general Zdravko Ponoš, izjavio je u Briselu, na sastanku Vojnog komiteta Severnoatlantskog partnerstva, da je interes Srbije da očuva bezbednost u regionu i bezbednost nealbanskog stanovništva na Kosovu.

Ponoš je na sastanku, koji se održava svakih šest meseci i okuplja načelnike generalštabova članica NATO i Partnerstva za mir, izložio pogled Srbije na saradnju s Kforom, „pogotovu u svetlu činjenice da smo mi prekinuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kontakte na najvišem nivou pošto je NATO odlučio da Kfor učestvuje u izgradnji Kosovskih bezbednosnih snaga“.

„Ovo je prilika da se izrazi nezadovoljstvo tom činjenicom, ali i prilika da se pronađu novi modaliteti saradnje“, rekao je Ponoš novinarima.

„Naš interes je da očuvamo bezbednost u regionu i bezbednost nealbanskog stanovništva na Kosovu, a to možemo da uradimo samo ako imamo saradnju na najvišem nivou s NATO“, naglasio je načelnik generalštaba.

Ponoš je istovremeno istakao da će to ujedno biti i mogućnost da se otvore pitanja nekih rešenja koja su bazirana na Vojno-tehničkom sporazumu deset godina pošto se rat završio na Kosovu.

Posle prvog sastanka na najvišem nivou s predsedajućim Vojnog komiteta EU Anrijem Bentežeom, načelnik generalštaba Vojske Srbije istakao je da postoji mogućnost da na vojnom planu Srbija učini korak dalje u odnosu na neke druge oblasti pridruživanja Evropskoj uniji.

Ponosu ne seri. Narod se pita.

Понош не окрећи Србију против Русије.Не долази у обзир улазак у НАТО.Битанго не стављај Србију на мету Руских ракета.Народ се пита.Дабогда тебе и такве попут тебе стигле сузе родитеља Милице Ракић и свих оних којима су НАТО фашисти побили најмилије.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

NATO: nema propusta pri razmještanju EULEKS-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Nov.2008, 11:37

NATO i Evropska unija neće dozvoliti da na Kosovu bude "sigurnosnih propusta" nakon što početkom decembra misija EULEX-a počne da funkcionira, izjavio je u Briselu šef Vojnog komiteta NATO-a, admiral Gianpaolo di Paola, po zav ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.