Pompeo i Mas brane NATO

Izvor: RTS, 07.Nov.2019, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo i Mas brane NATO

Američki državni sekretar Majk Pompeo i šef nemačke diplomatije Hajko Mas istakli su značaj NATO-a, navodeći da je transaltanska saradnja bila od presudnog značaja za pad Berlinskog zida pre 30 godina i da je i danas relevantna.
Pompeo i Mas susvoje komentare u odbranu NATO-a izneli nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da je nedostatak liderstva SAD uzrok "moždane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smrti" NATO-a.

Obraćajući se nakon posete nemačkom selu Medlarojtu, koje je bilo podeljeno tokom Hladnog rata, Pompeo je rekao novinarima da je "izvanrednim radom" demokratskih zemalja "stvorena sloboda" i milioni ljudi izvučeni iz "veoma teških situacija", preneo je AP.
"Mislim da je NATO i dalje važan, ključni, istorijski možda jedan od najključnijih, strateških partnera u zabeleženoj istoriji", rekao je Pompeo novinarima u Lajpcigu.
Mas je rekao da ne veruje u "moždanu smrt" NATO-a. "Čvrsto verujem u međunarodnu saradnju", dodao je on.
Francuski predsednik Emanuel Makron ranije je ocenio u intervjuu za britanski "Ekonomist" da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora.
Makron je upozorio članice evropske zemlje da se više ne mogu osloniti na Sjedinjene Države, odnosno da se od Amerike više ne može očekivati da će stati u odbranu zemalja članica NATO-a.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo i Mas: NATO i dalje relevantan faktor

Izvor: Beta, 07.Nov.2019

Ministri spoljnih poslova SAD i Nemačke, Majk Pompeo i Hajko Mas, istakli su danas u Lajpcigu bliske veze dve zemlje i insistirali da je NATO i dalje relevantan faktor na medjunarodnoj sceni.Pompeova i Masova čvrsta odbrana NATO-a uoči 30. godišnjice pada Berlinskog zida usledila je pošto je predsednik...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.