Pomen žrtvama NATO bombardovanja u Nišu

Izvor: Glas javnosti, 08.Maj.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomen žrtvama NATO bombardovanja u Nišu

NIŠ- Održan pomen žrtvama NATO bombardovanja u Nišu, u kojem je na današnji dan poginulo 16 osoba.

Na današnji dan 1999. godine NATO avioni kasetnim bombama gađali su civilne ciljeve u Nišu. Poginulo je 16 osoba, a 18 je ranjeno.

Na univerzitet, gradsku pijacu, Klinički centar u Nišu NATO avijacija bacila je više tovara sa kasetnim bombama. Među poginulima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je 26-godišnja trudnica.

U Nišu je obeležena godišnjica stradanja civila. U kapelici ispred "Banovine" i u centru grada održan je pomen žrtvama NATO bombardovanja.

Gradski većnik Dušica Davidović kaže da je u jednoj ulici 13 građana Niša izgubilo život, a tri u dvorištu Kliničkog centra.

"Civilne žrtve rata neka su na duši onih koji su ove stvari učinili", rekla je Dušica Davidović.

Tokom tri meseca bombardovanja, 56 Nišlija je poginulo, a više od 200 je ranjeno.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.