Pomen stradalima od NATO projektila

Izvor: Blic, 12.Apr.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomen stradalima od NATO projektila

Železnički most na Južnoj Moravi u Grdeličkoj klisuri je simbol stradnja jer se na njemu pre 15 godina desila jedna od najstrašnijih tragedija tokom NATO bombardovanja - rekla je juče pomoćnica generalnog direktora “Železnice Srbije” Gordana Savić na pomenu žrtvama iz međunarodnog putničkog voza.

Voz je pogođen projektilima NATO avijacije u momentu kada je prelazio preko mosta. Najmlađa ugljenisana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žrtva imala je šest godina.Vence i cveće položili su na spomen obeležju rođaci poginulih i oko tridesetak delegacija, među kojima i Boban Kostić i Goran Mikić, mašinovođe iz spaljenog voza.

– Ne znam kako su naši umovi ostali zdravi posle tog užasa, možda što je Srbin spreman sve da preživi, a možda i zbog pomoći naših supruga, medicinskih sestara – priča Mikić, koji još nosi geler u nozi.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da je raketiranje mosta bio jedan od najgnusnijih napada na civilno stanovništvo tokom 78 dana bombardovanja Srbije, te da se zapravo nikada nije utvrdio tačan broj poginulih.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SEĆANJE NA GRDELICU Videli smo raketu kako leti pravo na nas. Potom je usledio užas

Izvor: Blic, 12.Apr.2014

Pomoćnica direktora Železnice Srbije Gordana Savić Popović izjavila je danas da je železnički most na Južnoj Moravi u Grdeličkoj klisuri simobol stradanja železničara i železnice. ..Popovićeva je na pomenu poginulim putnicima iz raketiranog voza NATO projektilima pre 15 godina u Grdeličkoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.