Položeni venci na spomenik žrtvama bombardovanja NATO

Izvor: S media, 09.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položeni venci na spomenik žrtvama bombardovanja NATO

Delegacija Kluba generala i admirala, sa generalom Ljubišom Stojmirovićem na čelu, položila je vence na spomen-obelisk u Parku prijateljstva na Ušću i odala poštu svim žrtvama NATO bombardovanja, povodom 10. godišnjice potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

Tim sporazumom, potpisanim 9. juna 1999. godine, okončana je vojna intervencija NATO snaga na bivšu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << SRJ, odnosno Srbiju.

Senima poginulih poklonili su se i vence položili članovi delegacije SUBNOR-a koju je predvodio predsednik Republičkog odbora te organizacije, general Slavko Popović.

Poštu žrtvama NATO bombardovanja odala je i delegacija Saveza udruženja potomaka za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbija 1912-1920, sa pukovnikom Ljubom Markovićem na čelu.

Spomenik na Ušću, u Novom Beogradu, podignut je svim žrtvama napada NATO na SRJ za prvu godišnjicu bombardovanja koje je počelo 24. marta 1999. godine.

Poslednjih godina ovaj spomenik je bio zapušten, ali je obnovljen upravo povodom potpisivanja Kumanovskog sporazuma kojim je obustavljen napad na SRJ.

Prema rečima generala Stojmirovića, to je učinjeno zahvaljujući zalaganjima ministara u Vladi Srbije Milutina Mrkonjića i Rasima Ljajića.

On je rekao da predstavnici Srbije i grada Beograda nisu prihvatili inicijativu Kluba generala i admirala da upale "večnu vatru" kod spomenika povodom obeležavanja 10. godišnjice napada NATO-a.

"I to je jedna vrsta poruke da pojedinci i institucije ne žele istinu o žrtvama agresije na našu zemlju i heroizmu njenih gradjana", rekao je Stojmirović.

On je istakao da i pored toga ohrabruju postupci ministara poput Mrkonjića i Ljajića, koji su "doprineli obnovi ruiniranog i unakaženog spomenika".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.