Položeni venci na spomen-ploču poginulim kineskim novinarima

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Sep.2019, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položeni venci na spomen-ploču poginulim kineskim novinarima

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i general Džang Jousjao, potpredsednik Centralne vojne komisije Kine, položili su vence na spomen-ploču na mestu nekadašnje kineske ambasade u Beogradu, u kojoj je tokom NATO bombardovanja poginulo troje kineskih novinara, a 20 osoba je povređeno, saopštilo je danas to ministarstvo.

 Tokom bombardovanja, 7. maja 1999. u 23.45 časova, poginuli su dopisnici lista "Guangming žibao" Sin Sing i Đi Đing i novinar agencije "Sinhua" Šao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Junhuan.

Ambasada je pogođena sa tri projektila. Pogođeni su južni deo zgrade, poslednji sprat, prizemlje i podrum zapadnog dela zdanja na Novom Beogradu - vidno obeleženog kao objekat od diplomatskog značaja.

Uništene su i pomoćne zgrade u dvorištu te ambasade, dok su znatno oštećeni i objekti u neposrednoj blizini.

Na mestu bombardovanja otkrivena je 2009. godine spomen-ploča, kao simbol prijateljstva dva naroda, a pre dve godine tu je počela izgradnja Kineskog kulturnog centra.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.