Poljska svim silama hrli ka nuklearnom oružju – ubedićemo ih

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 15:31

Poljska svim silama hrli ka nuklearnom oružju – "ubedićemo ih"

Poljska će sa vremenom ubediti partnere iz NATO da je Varšavi neophodno da ima nuklearno oružje, rekao je danas premijer te zemlje Mateuš Moravjecki.

Upitan da prokomentariše to što Vašington još nije potvrdio pregovore sa Poljskom o razmeštanju američkog nuklearnog oružja, premijer je odgovorio: "Voda probija kamen".

U trenucima kada Rusija govori da planira da razmesti taktičko nuklearno naoružanje u Belorusiji, Poljska takođe želi da osigura za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sebe "najviši nivo bezbednosti".

"Činimo sve da ojačamo bezbednost", a pomenuti program Alijanse koji se tiče nuklearnog oružja "ozbiljno bi ojačao našu bezbednost". "Razgovaraćemo sa našim saveznicima", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.