Politika: NATO zaokret Bojana Pajtića

Izvor: RTS, 21.Jun.2016, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika: NATO zaokret Bojana Pajtića

U otvorenom pismu članovima DS-a i medijima lider Demokratske stranke Bojan Pajtić predlaže da se ta partija založi za ulazak Srbije u NATO, uz objašnjenje da je DS bio u "zabludi da ovako mala zemlja može sebi da priušti luksuz balansiranja između Istoka i Zapada".
Svega šest meseci pošto je rekao da bi članstvom Srbije u NATO-u "naša deca išla na neki drugi kontinent da ratuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i rizikuju život", Bojan Pajtić je pozvao sve "evropske opozicione stranke" da se ujedine sa demokratama i da se bore da Srbiju uvedu u NATO.

U otvorenom pismu članovima DS-a koje je uputio i nekim medijima, Pajtić kaže da je "zabluda da ovako mala zemlja može sebi da priušti luksuz balansiranja između Istoka i Zapada".
"Predugo traje politika sedenja Srbije na dve stolice koja vodi u propast i proždire decenije života. DS mora napraviti iskorak koji nije popularan, ali, da je takav iskorak Srbija napravila pre dvadeset godina, ne bi bilo ratova i bombardovanja ove zemlje", naveo je Pajtić i dodao da bi prilikom unutarstranačkih izbora 24. septembra članstvo trebalo da odlučuje o tim pitanjima.
Tako oštar Pajtićev zaokret iznenadio je čak i Dragoljuba Mićunovića, jednog od najstarijih i najuglednijih članova DS-a.
Mićunović nije bio voljan ni da komentariše.
"Ništa ne mislim o tome", rekao je za Politiku Mićunović, a na pitanje da li se vrh stranke sa njim konsultovao oko tog programskog zaokreta, odgovorio je odrično.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.