Izvor: B92, 19.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušaj otmice broda

Najrobi -- Snage NATO sprečile su napad somalskih pirata na jedan norveški tanker i nakratko zadržale sedam naoružanih napadača, saopštili su zvaničnici NATO.

Saveznički ratni brodovi i helikopteri su prošle noći uspeli da spreče napad pirata na norveški tanker u Adenskom zalivu, a zatim su snage Alijanse razoružale, ispitale i pustile pirate.

U akciji su učestvovale i američke i kanadske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojne snage. Naoružani Somalci su u subotu uveče krenuli prema brodu Front Arden, ali su pobegli nakon što je posada o njihovom prisustvu obavestila ratne brodove koji se nalaze u regionu.

Pirati su pobegli u čamcu, ali su ratni brodovi i helikopteri krenuli u poteru za njima, a posle upozorenja da će na njih pucati oni su se predali, bacivši prethodno oružje u more.

Predstavnik za štampu kanadskog broda Vinipeg, koji je učestvovao u poteri, Majkl Mekvini, izjavio je da su svi pirati pušteni na slobodu posle isptivanja, jer Kanada nema ovlašćenja da zadržava pritvorene u ovoj misiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.