Pogača i so za genseka NATO

Izvor: Večernje novosti, 20.Nov.2015, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogača i so za genseka NATO

NATO u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti koju vodi naša zemlja. Srbija i NATO su u januaru potpisali Individualni akcioni plan partnerstva (IPAP) koji će dodatno ojačati dijalog i saradnju.Kako je "Novostima" rečeno u NATO, generalni sekretar ove organizacije Jens Stoltenberg sa ovim porukama stigao je u četvrtak veče u dvodnevnu posetu Beogradu. Njega je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao premijer Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Vučić, po starom srpskom običaju, uz pogaču i so, ali i gardu Vojske Srbije. Norveški diplomata, koji je na čelu zapadne vojne alijanse, doleteo je avionom belgijske vojske. Poseta šefa NATO, podsećaju u ovoj organizaciji, ima i lično značenje za Stoltenberga, s obzirom na to da je on proveo detinjstvo u Beogradu, gde je njegov otac bio ambasador Norveške. - Ostajemo posvećeni saradnji sa NATO, jer time ostvarujemo naše strateške ciljeve na osiguranju bezbednosti Srbije, doprinosimo regionalnoj i evropskoj stabilnosti. Ali u skladu sa našom politikom vojne neutralnosti, razvijamo i bogatu međunarodnu vojnu saradnju sa više od 60 država u svetu, među kojima su i Rusija i Kina - kaže, za "Novosti", ministar odbrane Bratislav Gašić.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučić: Srbija želi dobru saradnju sa NATO, ali ima jasnu politiku vojne neutralnosti

Izvor: Blic, 20.Nov.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa generalnim sekretarom NATO Jens Stoltenbergom, posle čega je rekao da će saradnja Srbije i NATO biti još bolja u budućnosti i podvukao da "Srbija želi dobru saradnju sa NATO, ali ima jasnu politiku vojne neutralnosti"...- Govorim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.