Podneta prva tužba protiv NATO-a VIDEO

Izvor: B92, 21.Jan.2021, 00:50

Podneta prva tužba protiv NATO-a VIDEO

U Srbiji je u Višem sudu u Beogradu podneta prva tužba protiv NATO-a zbog bombardovanja naše zemlje osiromašenim uranijumom 1999. godine.

Tužbu je podnela advokatska kancelarija iz Niša u saradnji sa italijanskim kolegom Fjorom Tataljom koji je uspeo da dokaže da je 70 italijanskih vojnika zbog toga obolelo od raka tokom boravka na Kosovu.

Advokatska kancelarija iz Niša snosiće troškove sudskih taksi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su kod nas u takvim slučajevima vrlo visoke, dok su u Italiji bile besplatne.

Za sada postoji oko 2.300 zahteva građana koji žele da tuže NATO pakt.

"Na Srbiju je bačeno 15 tona osiromašenog uranijuma, tačnije na Kosovo i Metohiju i na jug Srbije. Najviše su stradali Peć, Prizren, Uroševac, Đakovica", rekao je advokat Srđan Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.