Pod nadzorom NATO pakta uništava se srpsko naoružanje! (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 02.Okt.2019, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pod nadzorom NATO pakta uništava se srpsko naoružanje! (VIDEO)

Uništavanje "viškova" vojnog naoružanja u Srbiji nastavljeno je nakon obnove Tehničko remontnog zavoda uz pomoć NATO saveza.


   
Dezerter na čelu Vojske Srbije u saradnji sa NATO agresorom uništava vojni resurs. Ponos na sramotu Srbije i slabljenje odbrambenog kapaciteta.    






Nakon nesreće 2017. godine, uništavanje srpskog oružja nastavljeno je svečanom >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << ceremonijom.

Renovirani kragujevački pogon pomoći će ubrzanju uništavanja oko 1.300 tona starih metaka, minobacača, raketa i projektila iz skladišta u Srbiji, saopštio je NATO.

"To će Srbiju, koja je naš cenjeni partner, i region učiniti bezbednijim. NATO je posvećen pomoći državama Zapadnog Balkana da bezbedno uskladište zalihe naoružanja i unište višak stare i opasne municije", izjavila je Oana Lungesku, portparolka NATO. Naravno, na koji način je opasna nismo mogli da čujemo. Verovatno će, prema NATO paktu, biti manje opasna kada Srbija bude morala da se brani a neće imati čime.
Severnoatlantska alijansa navela je na svom sajtu da su se 25. septembra njeni predstavnici, zemlje donatori i zvaničnici Srbije okupili u Kragujevcu na otvaranju najvećeg pogona za demilitarizaciju u državi u kom će, sredstvima koja su uplatili NATO saveznici, bezbedno biti uklonjena municija.

Ovo nas istovremeno podseća na to da nismo imali prilike da čujemo kada i kako NATO uništava svoju zastarelu municiju? Ili jesmo? Uglavnom je to onda kada započnu novi rat pa na nedužan narod istovare zalihe svoje stare municije, zajedno sa novim ekspreimentalnim oružjima. Baš kako su to učinili i 1999. godine kada je NATO žestoko bombardovao Srbiju, ubio i masakrirao preko 2000 njenih žitelj, od kojih preko 80-toro dece, i ostavio radiokativni materijal koji danas izaziva pandemiju kancerogenih oboljenja u Srbiji.

Vlade Radulović, navodno nezavisni vojno-politički komentator a u stvari anti-srpski nastrojena ličnost mlađe generacije koji naročito podržava šiptarski separatizam i ekstremizam kao i izdaju  Kosova i Metohije, intervjuisan je za ovu priliku od strane američkog "Radija Slobodna Evropa".


   
Vlade Radulović    

Radulović je rekao da se radi o nastavku "saradnje započete 2016. godine kroz program Partnerstvo za mir".

"NATO prosto raspolaže finansijskim mogućnostima da pomogne siromašnije zemlje koje ne mogu same da urade tako nešto. Ta pomoć dobro dođe jer je u pitanju veoma problematičan vojni otpad, odnosno to je municija koja predstavlja bezbednosni rizik", komentariše Radulović.

Prateći mustru NATO propagandn mašinerije, Radulović bez sumnje staju u njihove redove dajući na značaju upravo slabljenju Srbije i to u trenutku kada pretnje po bezbednost i teritorijalni integritet Srbije, postaju sve izraženije.

NATO u Tehničko remontnom zavodu (TRZK) u Kragujevcu uložio 4,15 miliona evra u navodnu "demilitarizaciju" odnosno dalje vojno raslabljivanje države Srbije.

Projekat za oko 2.000 tona ubojnih sredstava koje je Ministarstvo odbrane Srbije pod punom kontrolom NATO pakta označilo kao višak produžen je, sa planirane dve, na tri godine nakon nesreće u pogonima tog preduzeća u februaru 2017. kada su u velikoj eksploziji poginule tri osobe i 25 povređeno. Dakle, bezbednosno slabljenje države Srbije, već je odnelo prve živote!

Oprema uništena u toj nesreći zamenjena je novom, a otvorena je i perspektiva pružanja usluga demilitarizacije drugim zemljama. Dakle, da se ne bi desilo da druge zemlje u sličnim nesrećama pretrpe žrtve, tu "slučajnost" i rizik državni vrh Srbije prebacio je na srpske radnike.

Do sada je NATO, kako je sopštila ta organizacija, "pomogao" Srbiji da uništi municiju preostalu iz ratova devedesetih i da se demilitarizuje 225 tona opasnog materijala kom je "istekao resurs".

Pomenuti Radulović, navodni stručnjak za vojna pitanja, smatra da se radi o "obostranoj koristi".

"Zemlji koja u skladištima ima takvo naoružanje u interesu je da ga se reši. Sa druge strane, NATO savezu je interes da pomogne jer uvek postoji percepcija da bi se u budućnosti neka od zemalja mogla odlučiti da postane članica tog saveza. Pa je, sa aspekta bezbednosti, jednostavnije da se te stvari reše u startu", kaže Radulović.

Narodskim izrazom se ovakva izjava može okarakterisati kao "bilo bi smešno da nije tužno". Na koji način bi Srbiju moglo da interesuje bezbednost NATO pakta i to za slučaj da odluči da se "priključi", iako priključenje u stvari znači gubitak suvereniteta i stavljanje svojih snaga bezbednosti na puno raspolaganje NATO paktu. I na kraju, šta ako Srbija ostane verna želji svog naroda i nikada se ne priiključi NATO paktu, ko će tada nadoknaditi gubitak naoružanja i slbljenje odbrambenog sistema?

Finim i biranim rečima američki "Radio Slobodna Evropa" je državu Srbiju, odnosnu njenu armiju i državnu vlast, sveo na nivo najugroženije klase Roma. Kako pišu "Srbija očekuje da će od prodaje sekundarnih sirovina dobijenih iz postupka demilitarizacije zaraditi 700.000 evra, dok bi projekat trebalo i da doprinese ekološki prihvatljivom upravljanju otpadnim vodama iz TRZ Kragujevac".



   
Katarina Đokić    
"Slobodna Evropa" za sagovornika je pozvala još jednu više nego iskompromitovanu ličnost, odnosno još jednog NATO lobistu u Srbiji, Katarinu Đokić, iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, koja se godinama unazad u svojim istraživanjima profiliše kao osoba izuzetno agilna u promociji nezavisnosti KiM, odnosno u antidržavnom delovanju kada su državni suverenitet i integritet u pitanju. Ona ovim povodom kaže da su "benefiti višestruki".

"Dugoročna korist može biti proširenje kapaciteta Tehničko remontnog zavoda Kragujevac. On najpre radi za Vojsku Srbije ali jednim delom pruža i usluge na komercijalnom tržištu. Pri čemu postoji velika konkurencija u Albaniji, ali to ne znači da Kragujevac ne može da pruža usluge demilitarizacije naoružanja za neke druge naručioce. To je zapravo veliki biznis koji uvek zavisi od odluke na političkom nivou", ocenjuje Katarina Đokić.

Dakle, umesto da osiguramo odbranu države trebali bi da se usredsredimo na "biznis" i to onaj kome konkurencija preti u Albaniji, zemlji sa izuzetno visokim, ako ne i najvišim, brojem oružja po glavi stanovnika. Međutim, ukoliko bezbednost države bude ugrožena, na koji način će bilo ko moći da očuva sigurnost svog poslovanja? Apsolutno niko, u tom slučaju Srbija će pasti u ropstvo kao što se cena proizvoda na pijaci lako dogovori između dve zainteresovane strane. Srbija nbi, u tom slučaju, bila ta "roba" jer vojno oslabljena postaće više nego lak plen.
Ono što je istinski alamantno donosi se u zaključku ove vesti. A to je najava da će "demilitarizacija viška srpskog naoružanja uz sredstva Poverilačkog fonda NATO, po planu dve strane, biti završena do kraja 2019. godine".


   
Najezda migranata dostiže svoj vrhunac    

Ako uzmemo u obzir najezdu migranata, za koju vladajuća stranka najavljuje da će ih naseliti u Srbiji, zatim žive separatističke pretnje i militantne namere od strane Šiptara na KiM, muslimana Raške oblasti i vojvođanskih separatista, vrlo malo treba da shvatimo nameru neprijateljski raspoloženog međunarodnog NATO zlikovačkog saveza koji finansira uništavanje oružja u Srbiji.




BOJKOT ŠIPTARSKIH KVAZI-IZBORA JE JEDINI PUT I IZLAZ ZA SRPSKI NAROD I SRPSKO KOSOVO I METOHIJU! 





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK

Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Srbija #Bezbednost #NATO #Uništavanje #Oružje #Migranti #Separatisti #Rat #Zločin #kmnovine


Pogledaj vesti o: NATO,   Vojska Srbije,   Kragujevac

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.