Počinje najveći rat? NATO prelomio: Šaljite F-16 na Rusiju

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 19:43

Počinje najveći rat? NATO prelomio: Šaljite F-16 na Rusiju

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je u intervjuu za Radio Sloboda da će Ukrajina, kada dobije borbene avione F-16, imati pravo na samoodbranu.

To uključuje i mogućnost napada na legitimne vojne ciljeve van teritorije Ukrajine.

Upitan kada će Ukrajina moći da primi borbene avione F-16, Stoltenberg je rekao da ne može reći tačan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << datum. On je ponovio da svi saveznici Ukrajine žele da ratni avioni budu tamo što je pre moguće, ali je napomenuo da će efekat upotrebe F-16 biti jači ako piloti budu dobro obučeni, a posade za održavanje i drugo pomoćno osoblje dobro pripremljeni.

"Tako da mislim kako treba slušati vojne stručnjake da bismo znali kada će saveznici biti spremni da počnu slanje i isporučivanje F-16. Što pre, to bolje", primetio je on. On je napomenuo da svaka članica vojne alijanse ima pravo da odluči hoće li Ukrajini isporučiti avione F-16.

On je podsetio da saveznici imaju različite politike. On je rekao da je Ukrajina izložena agresiji i ima pravo na samoodbranu, što uključuje i napad na legitimne vojne ciljeve koji se nalaze na teritoriji Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šef NATO: Ukrajinci će avionima F-16 smjeti gađati ruske vojne ciljeve van Ukrajine

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2024

Glavni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa da će Ukrajina, kada od saveznika dobije borbene avione F-16, imati pravo na samoobranu, uključujući mogućnost napada na legitimne vojne ciljeve van teritorije Ukrajine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.