Počeli da se čuju glasovi: Predsednik bi trebalo da uči od Finske

Izvor: B92, 17.Maj.2022, 09:08

Počeli da se "čuju glasovi": Predsednik bi trebalo da uči od Finske

Beč -- Nakon odluke Finske i Švedske o pristupanju NATO i u Austriji se čuju glasovi za učlanjenje u taj vojni savez.

Poslanik Neos-a Helmut Brandšteter poručuje da bi predsednik Austrije Aleksander van der Belen trebalo da uči od Finaca. "On treba da sasluša kako je proces diskusije doveo do pristupanju NATO. Ne kao kod nas gde kancelar takvu debatu guši", rekao je on za dnevnik "Esterajh".

Brandšteter >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatra da debata o pristupanju NATO-u u Austriji treba da bude vođena otvoreno bez zadatog rezultata.

"Sada je potrebna nova bezbednosna doktrina za Austriju. Članstvo u NATO mogao bi da bude deo takve nove bezbednosne strukture", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Austriji se čuju glasovi o pristupanju NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2022

Nakon odluke Finske i Švedske o pristupanju NATO i u Austriji se čuju glasovi za učlanjenje u taj vojni savez. Poslanik Neos-a Helmut Brandšteter poručuje da bi predsednik Austrije Aleksander van der Belen trebalo da uči od Finaca..."On treba da sasluša kako je proces diskusije doveo do pristupanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.