Peskov: Ulazak Crne Gore u NATO povećava napetost u Evropi

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2016, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Ulazak Crne Gore u NATO povećava napetost u Evropi

Stupanje Crne Gore u NATO, što označava ekspanziju Alijanse na istok, nosi opasnost daljeg povećanja napetosti na kontinentu, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

„U celini, dalja ekspanzija NATO-a sa naše tačke gledišta je više proces sa znakom ’minus‘. Ovaj proces ne doprinosi jačanju evropske bezbednosti, već obrnuto, nosi veliku opasnost daljeg povećanja stepena napetosti na kontinentu“, rekao je Dmitrij Peskov novinarima, odgovarajući na molbu da prokomentariše stupanje Crne Gore u NATO.

Šefovi diplomatija zemalja-članica NATO-a na jučerašnjoj sednici u Briselu potpisali su protokol o stupanju Crne Gore u Alijansu, koji joj daje status posmatrača na sednicama. Nakon njegove ratifikacije sve zemlje-članice će postati punopravni članovi NATO-a.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Gruško: Politika neutralnosti Finske i Švedske garantuje im bezbednost

Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2016, 11:20

Još uvek Finska i Švedska vode politiku neutralnosti, što garantuje određenu stabilnost u regionu, koja je veoma važna za bezbednost Rusije, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri NATO-u Aleksandar Gruško.. . „Mi smo uvek veoma visoko cenili politiku vojne neutralnosti Finske i Švedske,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.