Patrušev: Akcije NATO-a više liče na provokacije

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2015, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrušev: Akcije NATO-a više liče na provokacije

22.06.2015. -

Određene vojne vežbe NATO-a više liče na provokacije, nego na manevre, ali se Rusija uzdržano odnosi prema takvim demaršima Alijanse pod izmišljenim povodima, rekao je sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.

On je podsetio na termin koji SAD koriste za najbliže susede Rusije — „države na prvoj liniji fronta“.

„Sa tim u vezi, objavljeno je da komanda >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << NATO-a planira da razmesti ovde kontigent od 30 hiljada ljudi, a generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavljuje o najznačajnijem širenju mogućnosti Alijanse od vremena hladnog rata. Pri tome, određene akcije NATO-a više liče na provokacije, nego na manevre“, rekao je Patrušev u intervjuu listu „Komersant“.

U svojstvu primera, sekretar Saveta bezbednosti Rusije navodi vojne vežbe NATO pod imenom „Jež“ koje je „po čudnom sticanju okolnosti NATO smislio da izvodi upravo u danima kada čitav svet koji još uvek nije lišen istorijskog sećanja proslavlja 70-godišnjicu pobede u Velikom otadžbinskom ratu.

„Na Zapadu su skloni da podstiču histeriju povodom svake pojave ruskih aviona u međunarodnim vazdušnom prostoru koji se nalaze na običnoj borbenoj dužnosti. Ovo nije prva godina da oni love i ne mogu da lociraju ruske podmornice koje, navodno, ulaze u skandinavske vode. Mi se uzdržano odnosimo prema demaršima Severnoatlantske alijanse pod takvim izmišljenim povodima“, dodao je on.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.