Pao teretni avion u Avganistanu

Izvor: RTS, 30.Apr.2013, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao teretni avion u Avganistanu

Sedam osoba poginulo kada se srušio civilni teretni avion u Avganistanu. Talibani preuzeli odgovornost za obaranje, ali je NATO saopštio da su njihove tvrdnje "lažne".

U padu američkog civilnog teretnog aviona u Avganistanu poginulo je sedam osoba, saopštila je vojna kaolicija koju predvodi SAD.

Avion "boing 747-400" srušio se ubrzo po poletanju sa aerodroma severno od Kabula. Talibani su ubrzo preuzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odgovornost za obaranje, ali je NATO saopštio da su njihove tvrdnje "lažne".

Avion, vlasništvo kompanije "Nešnel erlajns", prenosio je vozila i drugi teret, rekla je predstavnica te kompanije Širli Kaufman i navela da su stradala četvorica pilota, dvojica mehaničara i osoba zadužena za pravilnu raspodelu tereta.

NATO je saopštio da je pokrenuta istraga, kao i da nije bilo znakova aktivnosti pobunjenika kada se nesreća dogodila.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pogledajte: Zastrašujući snimak pada teretnog aviona u Avganistanu, kada je poginulo sedam osoba

Izvor: Blic, 01.Maj.2013, 11:09

U padu američkog civilnog teretnog aviona u Avganistanu juče je poginulo sedam osoba, saopštila je vojna kaolicija koju predvode SAD. Kamerom mobilnog telefona snimljen je zastrašujući snimak pada ove letelice koja je bila na putu za Dubai...PAŽNJA Upozoravamo čitaoce da bi snimak pada aviona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.