Palmer: SAD pružaju snažnu podršku Severnoj Makedoniji na evropskom putu

Izvor: RTS, 29.Okt.2019, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer: SAD pružaju snažnu podršku Severnoj Makedoniji na evropskom putu

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer poručio je u Skoplju da je u Severnu Makedoniju došao još jednom da potvrdi i ojača snažnu podršku SAD toj državi na njenom evropskom putu i perspektivi, prenosi portal Plusinfo.
Metju Palmet je rekao da dolazi odmah nakon ratifikacije protokola o učlanjenju Severne Makedonije u NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u američkom Senatu.

"Ovo je najpovoljno vreme da se bude ovde, takođe, nakon nedavne posete američkog državnog sekretara Majka Pompea. Dolazim kako bih još jednom potvrdio i ojačao snažnu američku podršku Severnoj Makedoniji na njenom evropskom putu i perspektivi", naveo je Palmer.
Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan je istakao da je Skoplje prva stanica, nakon čega sledi poseta Beogradu, Prištini i Atini.
Palmer i makedonski šef diplomatije Nikola Dimitrov su razgovarali o evroatlantskoj perspektivi Severne Makedonije i regionalnim pitanjima.
"Pričali smo o učlanjenju u NATO i tome koliko je važno da se otvori evropsko poglavlje, zbog makedonskih interesa, ali i zbog interesa Vašingtona", rekao je Dimitrov i dodao je da je potrebno da se pronađe način kako da se zajednički ostvare interese Severne Makedonije i zemalja članica EU.
Dimitrov je ocenio da Evropa ne može da bude stabilna i čvrsta, ako je region ranjiv, i naglasio da je zadatak da "pronađemo snage da budemo pobednici, a ne žrtve".
Palmer se u Skoplju sreo i sa makedonskim predsednikom Stevom Pendarovskim i ministrom odbrane Radmilom Šekjerinskom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palmer: SAD snažno podržava Severnu Makedoniju

Izvor: Beta, 29.Okt.2019

Specijalni predstavnik državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da je u Severnu Makedoniju došao da potvrdi snažnu američku podršku za put u EU i evropsku perspektivu.Nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovim, Palmer je rekao da su razgovarali o poslednjem...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.