Pala odluka: Zelenski ide na NATO samit

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 16:04

Pala odluka: Zelenski ide na NATO samit

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prisustvovaće na samitu NATO-a u litvanskoj prestonici Viljnusu 11. i 12. jula, preneo je danas Blumberg.

Ovaj medij se poziva na neimenovane izvore.

Zelenski je ranije pozvao Alijansu da pošalje jasne signale za podršku članstvu nakon 15 godina stare izjave da će se Ukrajina pridružiti Alijansi i dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kijev treba da pristupi NATO-u nakon završetka rata.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je ranije danas da su danas da su svi saveznici Alijanse saglasni da će Ukrajina postati članica NATO-a, ali da prvo mora da pobedi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zelenski sa suprugom stigao na NATO samit

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 15:39

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doputovao je danas u Vilnjus prvi put od početka rata u Ukrajini...On je u glavni grad Litvanije, gde se održava samit NATO stigao poljskim državnim avionom oko 15.45 časova...U Viljnus je došla i prva dama Ukrajine Olena Zelenski...On je na putu za Viljnus...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.