PUTIN ZAPRETIO ŠVEDSKOJ I FINSKOJ: U slučaju da vojna infrastruktura NATO-a bude raspoređena, Rusija će ODGOVORITI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2022, 23:16

PUTIN ZAPRETIO ŠVEDSKOJ I FINSKOJ: U slučaju da vojna infrastruktura NATO-a bude raspoređena, Rusija će ODGOVORITI!

Ozbiljno upozorenje ruskog lidera

U slučaju da vojna infrastruktura NATO-a bude raspoređena u Finskoj i Švedskoj, Rusija će morati da odgovori recipročno, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na Kaspijskom samitu.

- Nemamo o čemu da brinemo u pogledu članstva Finske i Švedske u NATO-u. Ako žele (u NATO), samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napred. Ali moraju jasno da shvate da za njih ranije nije bilo pretnji, a sada, ako se tamo rasporede vojni kontigenti i infrastruktura, bićemo prinuđeni da recipročno reagujemo i stvaramo iste pretnje za teritorije sa kojih se nama stvaraju pretnje - objasnio je Putin odgovarajući na pitanja novinara.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg saopštio da Alijansa planira da ojača borbene grupe na svojim istočnim granicama, kao i da poveća brojnost Snaga za brzo reagovanje sa sadašnjih 40 na više od 300 hiljada, dok je pomoćnik generalnog sekretara NATO-a Kamil Gran rekao da NATO neće dati Rusiji garancije da neće raspoređivati nuklearno oružje u Švedskoj i Finskoj ukoliko postanu članice Alijanse.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.