PUTIN IM UTERUJE STRAH POD KOŽU: Protiv ovog ruskog oružja Sudnjeg dana u NATO-u nemaju lek

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 14:13

PUTIN IM UTERUJE STRAH POD KOŽU: Protiv ovog ruskog oružja Sudnjeg dana u NATO-u nemaju lek

Rusija poseduje širok arsenal ovakvog oružja

Nedavno je na nepoznatoj lokaciji u Ruskoj Federaciji tokom hladnog zimskog dana u ranu zoru primećeno kretanje moćnog ruskog nuklearnog arsenala, odnosno tzv. oružja sudnjeg dana, za koje na Zapadu rešenje ne postoji.

Odgovor na ovakve rakete je gotovo nemoguć i ovakva scena uteruje strah pod kožu NATO savezu. Na primer, ruski predsednik Vladimir Putin je nedavno saopštio da je ta zemlja razvila novi krstareći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << projektil neograničenog dometa pod nazivom Burevestnik.

Burevestnik već sad zovu oružjem sudnjeg dana, a zapravo, radi se o krstarećoj raketi na nuklearni pogon koji joj daje neograničeni domet, a sposobna je da nosi nuklearnu bojevu glavu.

Priča o Buravestniku započela je 1. marta 2018. godine kada je ruski predsednik pred medijima obznanio ruskoj i svetskoj javnosti da ta zemlja radi na nizu projektila od kojih su neki susprosnični, razvijaju velike brzine i mogu da pogode bilo koju tačku na zemljinoj kugli.

Tad se saznalo za Kinžal, Cirkon, Avangard, novu interkontinetalnu balističku raketu Sarmat (zvana i Satanin sin), nukelarni torpedo "Posjedon" kao oružje sudnjeg dana, ali i da se radi i na novoj krstarećoj raketi na "nukelarni pogon".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.