PU SPAS ZA SVIJU NAS!

Izvor: Kurir, 09.Jul.2010, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PU SPAS ZA SVIJU NAS!

Bio je ovo verski rat koji su na sve tri strane vodili ateisti. NATO je imao svoje uposlenike u sve tri vojske. Jedni su krili sinove, drugi pršute, ja nisam imao ništa da sakrijem niti gde da se sakrijem.

„I tako naoštren na točku oluje, avanture ljupke razdiru mi grudi, smejem se kad plaču bogovi i ljudi.“

Smeh me spasao. Prošlo je dosta godina, ali posledice traju. Ono što mi je najviše smetalo bila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << negativna kadrovska selekcija u socijalizmu. Ta večna formula o društveno-političkoj podobnosti.

Trebalo je da se desi rat pa da za direktora Nacionalne biblioteke dođe Sreten Ugričić. Društveno-politička podobnost je opet pustila svoje ljigave pipke na sve što pripada narodu. Ovo je bila godina knjige. Sreten Ugričić, ljubi ga majka pametnog, proglašava ovu godinu godinom knjige. On, književna vaška, za koga nikad niko saznao ne bi da nije toga što je direktor biblioteke. Ko je taj koji je njega iskadrovirao. Ja ne znam, zato se njime bavim, inače bih se bavio onima koji su ga doveli.

Moja obaveštajna služba ima preko sto hiljada čitalaca Kurira, neko će mi već dojaviti. Ali Kartaginu treba razoriti, a Sretena Ugričića treba smeniti s mesta direktora biblioteke. Ostaće inače vladavina Borisa Tadića upamćena po tome što nisu radili ni Narodni muzej ni Narodna biblioteka. Sve treba srušiti i ponovo napraviti lepše i starije. Prištinski kadar, uljudan dečko i sve ostalo.

Za otkup nek se pripreme svi „angažovani pisci“. Baš tako stoji u dokumentu, da će otkupljivati knjige angažovanih pisaca. Smrdi na četrdeset devetu i izbacivanje knjiga iz biblioteke. Pu spas za sviju nas. I obavezno pljunuti.

Šest je i trideset ujutru. Zvoni telefon. U strahu dižem slušalicu. Samo nevolji se nadam. Kad ono Pera Seljak, naš komšija koji živi u močvari iza naselja Ribara, javlja da je ubio lisicu. Trinaest kokošaka i petla zaklala mu je lisica. I na kraju dolijala.

Alal vera, Pero. Služio je kao kelner Pero na Avalskom tornju, služio na železničkoj stanici i skrasio se tu malo podalje od Cigana iz bloka. To se mora proslaviti.

Peru ne sekira mnogo Codedž alimentarius. Šta je zapravo codedž?
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.