POSLE NAJNOVIJE ODLUKE CEO SVET ULAZI U RAT?! Stoltenberg saopštio: Svi saveznici NATO se složili

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2023, 09:52

POSLE NAJNOVIJE ODLUKE CEO SVET ULAZI U RAT?! Stoltenberg saopštio: "Svi saveznici NATO se složili"

Oglasio se šef Alijanse.

Svi saveznici u NATO-u su se složili da Ukrajina postane članica, kaže generalni sekretar Jens Stoltenberg.

Govoreći uoči sastanka ukrajinske kontakt grupe za odbranu u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, on je takođe rekao novinarima da, kada se rat u Ukrajini završi, Kijev mora da ima "mogućnost odvraćanja da spreči nove napade", prenosi Sky News. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

On je rekao da je sada glavni fokus da se obezbedi da zemlja pobedi Rusiju.

Ova izjava dolazi nakon što je Stoltenberg juče obećao nastavak podrške Ukrajini, tokom svoje prve posete Kijevu od ruskog napada pre nešto više od godinu dana.

- Dozvolite da budem jasan, mesto koje pripada Ukrajini je u evroatlantskoj porodici. Zasluženo mesto Ukrajine je u NATO - rekao je on na konferenciji za novinare.

Do sada su saveznici iz NATO-a obučili desetine hiljada ukrajinskih vojnika i obezbedili 65 milijardi evra (57 milijardi funti) vojne pomoći..

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.