POSLE 20 GODINA RATA SA TALIBANIMA I AL KAIDOM NATO SE POVLAČI IZ AVGANISTANA! Do 11. septembra odlazi 9.600 vojnika alijanse

Izvor: Kurir, 14.Apr.2021, 16:12

POSLE 20 GODINA RATA SA TALIBANIMA I AL KAIDOM NATO SE POVLAČI IZ AVGANISTANA! Do 11. septembra odlazi 9.600 vojnika alijanse

Američki predsednik Džo Bajden sapštio je da će SAD povući svoje vojnike iz Avganistana i to najkasnije do 11. septembra odnosno 20 godina od početka rata sa Al Kaidom i Talibanima 2001.. Dok Bela kuća saopštava da će državljane o tome predsednik obavestiti na leto, rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da američki plan za povlačenje trupa iz Avganistana 11. septembra krši sporazum sa Talibanima, što bi moglo dovesti do eskalacije. Odluci Amerikanaca najverovatnije pridružiće se i ostale članice NATO.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

POVLAČENJE IZ AVGANISTANA POČINJE 1. MAJA: Bajden saopštio odluku, kraj rata sa Talibanima i Al Kaidom

Izvor: Kurir, 14.Apr.2021

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je danas da će Sjedinjene Države započeti konačno povlačenje vojske iz Avganistana 1. maja, a koje će biće završeno pre 11. septembra.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.