PORUKA ZA NATO? Belorusija sprovodi intezivne vojne vežbe na svojim granicama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 17:34

PORUKA ZA NATO? Belorusija sprovodi intezivne vojne vežbe na svojim granicama!

Provera borbene gotovosti izvodi se na pet poligona i povezana je sa napetom situacijom na granicama republike.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Belorusije Viktor Gulevič izjavio je da su intenzivne vojne vežbe, koje se održavaju u zemlji od početka aprila, povezane sa napetom situacijom na granicama republike.

- Borbena obuka je glavna komponenta aktivnosti vojske. Takođe postoji napetost na granicama naše zemlje. Primorani smo da reagujemo na neprijateljske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korake naših suseda koji održavaju intenzivne aktivnosti u okviru borbene obuke. Naše Oružane snage takođe održavaju spremnost na prilično visokom nivou - rekao je Gulevič, komentarišući razloge intenzivnih vojnih vežbi u Belorusiji.

Kako je objasnio, trenutno je u beloruskoj vojsci u toku provera borbene gotovosti u okviru koje je mobilisana vojna jedinica koja broji preko 6.000 ljudi. Provera borbene gotovosti izvodi se na pet poligona.

- Sada smo prešli u završnu fazu provere – izvođenje brigadne taktičke vežbe - dodao je Gulevič.

Gulevič je istakao da će beloruska vojska tokom borbene obuke pokazati svoju snagu u svetlu vojnih vežbi koje se održavaju u susednim zapadnim zemljama,

- Pokazujemo da su naše trupe spremne da u slučaju potrebe odbiju bilo kakvu agresiju na našu zemlju - kazao je Gulevič.

Danas je na jednom od poligona u Brestskoj oblasti na zapadu Belorusije održana brigadna taktička vojna vežba sa borbenim gađanjem u okviru provere borbene gotovosti beloruske vojske koja je počela 3. aprila.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.