PO PRVI PUT DA KAŽE ISTINU Milanović digao Balkan na noge - evo kakva je uloga Hrvatske u NATO

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 14:13

PO PRVI PUT DA KAŽE ISTINU Milanović digao Balkan "na noge" - evo kakva je uloga Hrvatske u NATO

Samit NATO saveza najavljen je za 11. i 12. jula u glavnom gradu Litvanije.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović potvrdio je da će učestvovati na julskom NATO samitu u Viljnusu da bi, kako kaže, pokazao solidarnost, iako se Hrvatska puno ne pita kakve će tamo odluke biti donete.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Učešćem želi da pokaže solidarnost, a na skupu će biti doneta samo odluka o produženju mandata generalnom sekretaru Alijanse Jensu Stoltenbergu.

- Idemo tamo da budemo solidarni, verovatno će produžiti Stoltenbergov mandat još godinu dana jer postoji sto razloga da ostane što se Amerikanaca i Engleza tiče. Puno razloga što se nekih drugih tiče je da ode, a meni je svejedno - rekao je Milanović juče na obeležavanju Dana antifašizma u mestu Donje Bare, u BiH.

Na samitu NATO saveza koji je najavljen za 11. i 12. jula u glavnom gradu Litvanije, Viljnusu trebalo bi da pored Milanovića učestvuju i ministri spoljnih i evropskih poslova, kao i odbrane, Gordan Grlić Radman i Mario Banožić.

Na pitanje šta se promenilo od prošle godine kada oni nisu hteli da učestvuju, Milanović je odgovorio da ne zna i da Hrvatsku tamo neće pitati za donošenje važnih odluka.

- Znam iz protokola prošle godine nisu hteli da idu. Idu tamo na nekakvu večeru. Ali niti se oni išta pitaju, niti mene neko išta pita, niti se Plenković išta pita - rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.