Ozbiljna pretnja; Oborićemo svaki NATO avion koji uđe u naš vazdušni prostor

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 14:48

Ozbiljna pretnja; "Oborićemo svaki NATO avion koji uđe u naš vazdušni prostor"

Beloruski ministar odbrane Viktor Hrenjin tvrdi da je Ukrajina navodno rasporedila vojnu formaciju od 112.000 do 114.000 vojnika na granici sa Belorusijom.

Hrenjin je obećao da će oboriti bilo koji NATO avion bez upozorenja ako naruši vazdušni prostor Belorusije.

"Trenutno u formaciji radi između 112.000 i 114.000 vojnika", rekao je Hernin.

Međutim, rekao je, ukrajinske oružane snage su rasporedile samo oko 17.000 ljudi da zaštite granicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hrenjin je rekao da Belorusija trenutno nema potrebe da gomila svoje snage na granici sa Ukrajinom.

On je dodao da veću pretnju predstavljaju subverzivno-izviđačke grupe koje dolaze iz Ukrajine.Beloruski ministar je takođe tvrdio da se Zapad navodno sprema za vojnu akciju i da vrši izviđanje objekata u Belorusiji. "Razumemo na koga su ove vojne akcije usmerene. Oni stalno sprovode sve vrste izviđanja protiv Belorusije. Koriste se radio-izviđanja i letilice sa ljudskom posadom i bespilotne letelice. Pet do devet naleta dnevno. Izvodi se i satelitsko izviđanje. Zapad je aktivno zainteresovan za naša strateška naselja i vojne baze", rekao je Hernjin. Zvaničnik je takođe tvrdio da bi Belorusija oborila svaki NATO avion ako bi navodno nastavio da narušava vazdušni prostor Belorusije. "Ako su izgubili muda i naleteli na našu letelicu, naravno da ćemo ih oboriti bez upozorenja", rekao je Hrenjin. Pored toga, beloruski ministar odbrane je rekao da će rusko-beloruska regionalna grupa snaga održati vežbe u Belorusiji 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.