Ozbiljna pretnja: Na ivici rata – nestaće

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 23:57

Ozbiljna pretnja: Na ivici rata – nestaće

Moskva -- Savet Ukrajina-NATO prestaće da postoji, jer će jedna od strana nestati, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Zvaničnik je na svom Tviter nalogu podsetio da je 2002. godine bio formiran analogan Savet Rusija-NATO i da je "svima poznato kako se to završilo".

"Ovoga puta sve će se završiti drugačije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Savet će prestati da postoji, jer će jedna od strana nestati", poručio je Medvedev.

On je takođe istakao da se Rusija i Alijansa sada nalaze na ivici rata, odnosno, preciznije, iza ivice.

Prethodno je na samitu NATO u Vilnjusu generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg objavio da su saveznici usvojili paket višegodišnje podrške Kijevu od tri elementa u cilju približenja Ukrajine članstvu u NATO.

Prema njegovim rečima, paket uključuje pomoć u prelasku ukrajinske vojske na NATO standarde, stvaranje formata Ukrajina-NATO u kome će Ukrajina biti ravnopravna sa članicama Alijanse, kao i ukidanje standardnog plana pridruženja NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.