Orban zove

Izvor: B92, 23.Jan.2024, 11:32

Orban zove

Mađarski premijer Viktor Orban saopštio je danas da je pozvao švedskog premijera Ulfa Kristersona u posetu i na pregovare o pridruživanju Švedske NATO-u.

Taj proces su Mađarska i Turska stopirale.

"Danas sam poslao pozivno pismo premijeru Ulfu Kristersonu da poseti Mađarsku radi pregovora o pristupanju Švedske NATO-u ", napisao je Orban na X platformi.

Švedska i Finska zatražile su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << članstvo u NATO-u kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu pre skoro dve godine.

Finska je prošlog aprila postala 31. članica NATO-a.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orban pozvao švedskog kolegu da razgovaraju o pristupanju Švedske NATO-u

Izvor: Danas, 23.Jan.2024

Premijer Mađarske Viktor Orban je danas na mreži X objavio da je pismom pozvao svog švedskog kolegu Ulfa Kristersona da u Budimpešti razgovaraju o pristupanju Švedske NATO-u.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.