Oliver Stoun osudio vojsku zbog korišćenja svinja za vežbe

Izvor: Press, 14.Dec.2012, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Stoun osudio vojsku zbog korišćenja svinja za vežbe

U danas objavljenom pismu britanskom ministarstvu odbrane američki režiser, poznat po filmovima "Rođen 4. jula" "JFK" i "Vol Strit" pozvao je britanskog ministra odbrane Filipa Hamonda da prekine praksu slanja britanskih vojnih hirurga da učestvuju u "okrutnim" operacijama na svinjama koje se obabvljaju u NATO bazi u Danskoj.
Ranije poznate kao "operacije danska slanina", vežbe hirurga vrše se na svinjama koje su prethodno žive >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ranjene vatrenim oružjem.
"Svinje su vrlo inteligentna bića, kao i psi ili mačke s kojima milioni nas dele dom. Koristiti ih kao mete pre nego što se iseku na komade je varvarski i sramotno", napisao je Oliver Stoun.
Britanski ministar odbrane prošlog meseca je rekao da takve vežbe hirurga pomažu da se kasnije spasu životi na bojištima.
Portparol britanskog ministarstva odbrane dodao je da se time što britanski vojni hirurzi učestvuju u operacijama na svinjama u Danskoj, umesto da organizuju to isto u Velikoj Britaniji, štedi broj upotrebljenih životinja.
Stoun je u svom pismu pozvao grupu za odbranu životinja Peta (Narod za etičko postupanje sa životinjama) da traži da se za vežbe vojnih lekara upotrebljavaju lutke umesto živih životinja.
"Molim vas ne zanemarite svirepost koja se čini životinjama time što se vojnici prisiljavaju da sprovode takvo varvarstvo", rekao je Stoun.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.