Odnos Rusije i Ukrajine odložiće izgradnju Južnog toka?

Izvor: BKTV News, 24.Mar.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odnos Rusije i Ukrajine odložiće izgradnju Južnog toka?

“Eventualno širenje sukoba i zaoštravanje odnosa Rusije i Ukrajine moglo bi negativno da utiče na ekonomiju Srbije, jer bi mogla biti odložena izgradnja gasovoda Južni tok kroz našu zemlju, a zbog sankcija Rusiji transport i izvoz srpske robe u tu zemlju bio bi otežan”, izjavio je danas ekonomista Milojko Arsić.

Arsić je objasnio da bi pogoršanje odnosa Rusije i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Ukrajine, konkretno značilo pogoršanje odnosa sa zemljama NATO i EU, tako da bi države-članice mogle da otežaju izgradnju Južnog toka kroz Bugarsku, kuda Južni tok treba da prođe. Tu su i druge članice EU i NATO i prema njegovoj oceni, dok se ne postigne saglasnost da se realizuje ceo Južni tok, neće početi izgradnja ni u Srbiji.
Arsić je na Ekonomskom fakultetu, na prezentaciji časopisa “Kvartalni monitor”, koji izdaje Fondacija za razvoj ekonomske nauke, novinarima rekao da bi zbog sukoba Rusije i Ukrajine moglo da bude i druge štete za Srbiju i naveo da se, na primer, može desiti da se otežaju uslovi transporta srpske robe za Rusiju, jer veliki deo ide preko teritorije Ukrajine.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguća šteta Srbije zbog sukoba Rusije i Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2014

Eventualno širenje sukoba i zaoštravanje odnosa Rusije i Ukrajine moglo bi negativno da utiče na ekonomiju Srbije, jer bi mogla biti odložena izgradnja gasovoda Južni tok kroz našu zemlju, a zbog sankcija Rusiji transport i izvoz srpske robe u tu zemlju bio bi otežan, izjavio je danas ekonomista...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.