Odluka SAD pozitivan korak

Izvor: S media, 17.Sep.2009, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka SAD pozitivan korak

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen ocenio u Briselu da je odluka SAD da odustane od antiraketnog šitita u Češkoj i Poljskoj "pozitivan korak".

Američki predsednik Barak Obama obavestio je češkog premijera Jana Fišera da Vašington odustaje od projekta postavljanja antiraketnog štita u Evropi.

"Američki predsednik Barak Obama nazvao me je posle ponoći da bi mi rekao kako njegova vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odustaje od izgradnje radarske baze na češkoj teritoriji", izjavio je Fišer.



Američki zvaničnici posle podne treba da o toj odluci obaveste zemlje NATO.

Rasmusen je rekao da je jutros razgovarao sa američkim predstavnikom u Alijansi o tim promenama plana i dodao da će NATO tokom dana izneti stav.

Predsednik spoljnopolitičkog odbora ruske Dume Konstantin Kosačov izjavio je ruskim medijima da odustajanje od štita pokazuje da Obamina administracija konačno počinje da shvata Rusiju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.