Odblokirana pruga u Leskovcu

Izvor: RTS, 10.Dec.2009, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odblokirana pruga u Leskovcu

Vojni rezervisti, koji su blokirali prugu u železničkoj stanici Leskovac u 14 sati, odblokirali su je oko 19 časova. Rezervisti traže da im se isplati razlika u ratnim dnevnicama za vreme provedeno na Kosovu i Metohiji u periodu NATO bombardovanja.

Oko 300 ratnih vojnih rezervista iz Leskovca i Vlasotinca nekoliko sati blokirali su prugu kod leskovačke železničke stanice, zbog čega je bio potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << onemogućen železnički transport na tom delu magistrale, kao i putnički i teretni saobraćaj između Srbije i Makedonije, odnosno Grčke.

Rezervisti traže da im se nadoknadi razlika u isplati ratnih dnevnica za vreme provedeno na Kosovu i Metohiji u peridu NATO bombardovanja 1999. godine i zahtevaju od Vlade Srbije i predsednika republike Borisa Tadića da se njihov problem reši do kraja godine.

Vojni rezervisti tvrde da su njihovim kolega iz Topličkog okruga isplaćene ratne dnevnice.

Posle obećanja koje su dobili iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku da će njihov zahtev biti razmatran na narednoj sednici Vlade rezervisti su oko 19 časova prekinuli blokadu pruge.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.