Odata počast radniku Beogradskih elektrana“ poginulom za vreme NATO bombardovanja

Izvor: RTS, 04.Apr.2020, 12:20

Odata počast radniku "Beogradskih elektrana“ poginulom za vreme NATO bombardovanja

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević i član Gradskog veća Slobodan Šolević položili su venac na spomen-obeležje Slobodanu Trišiću, radniku JKP "Beogradskih elektrana“ koji je poginuo 4. aprila 1999. godine na svom radnom mestu za vreme NATO bombardovanja na Saveznu Republiku Jugoslaviju.
Nikodijević je podsetio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pre 21 godine u 4 sata i 26 minuta, časno i pošteno radeći u preduzeću koje građanima Beograda obezbeđuje tople domove, saopštio je Beoinfo.
Nikodijević je rekao da je Slobodan Trišić poginuo od NATO projektila i da je obaveza da negujemo sećanje na sve heroje koji su dali svoj život za vreme NATO bombardovanja na našu zemlju i da spomen na njihov podvig prenosimo budućim generacijama. 
"Nećemo zaboraviti ni sve naše vojnike, policajce koji su branili svoju državu i svoj narod. Nećemo ih zaboraviti ni u ovim teškim trenucima, u vremenu svakodnevne borbe za zdravlje svih naših sugrađana. Beograđani su kroz istoriju navikli da se bore i da se izbore sa brojnim nedaćama. Siguran sam da ćemo zajedništvom i predanošću pobediti i ovu pošast i izaći iz ove borbe jači i jedinstveniji. Zato Beograd i jeste grad heroj", rekao je Nikodijević 
Vence su položili i članovi porodice Trišić, predstavnici menadžmenta, kolega i sindikata "Beogradskih elektrana".
 
Polaganje venaca na spomen obeležje Slobodanu Trišiću u okviru toplane „Novi Beograd", koja je bila meta NATO bombi, menadžment „Beogradskih elektrana" organizovao je u skladu sa odlukama i merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba Grada Beograda o zaštiti od širenja koronavirusa, istovremeno želeći da se oda počast nastradalom kolegi.

 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.