Obeležje stradalim radnicima RTS-a

Izvor: RTS, 23.Jul.2013, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležje stradalim radnicima RTS-a

Raspisan konkurs za idejno rešenje spomen-obeležja, koje će svedočiti o stradanju 16 radnika RTS-a tokom Nato bombardovanja. Prostor u kome treba osmisliti obeležje čine deo oštećenog objekta u Aberdarevoj ulici i deo oko njega.

Grad Beograd raspisao je javni, međunarodni konkurs za idejno rešenje spomen-obeležja koje će svedočiti o stradanju 16 zaposlenih u Radio-televiziji Srbije tokom Nato bombardovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 1999. godine.

Prostor u kome treba osmisliti obeležje čine deo oštećenog objekta u Aberdarevoj ulici i deo oko njega.

Konkurs se sastoji iz dve etape. U prvoj se kroz idejna rešenja proverava umetnički doprinos i izvodljivost koncepta, dok se u drugoj bira najkvalitenije rešenje za razradu i izradu projektne dokumentacije.

Za realizaciju izabranog projekta grad Beograd obezbedio je 33 miliona dinara, odnosno 300.000 evra.

Krajnji rok za predaju radova u prvom stepenu je 24. septembar 2013. godine.

Na našem portalu možete pogledati/preuzeti kompletan konkursni materijal a od sutra i na sajtu grada Beograda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.