Obeleženo 14 godina od bombardovanja kineske ambasade

Izvor: Studio B, 07.Maj.2013, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeleženo 14 godina od bombardovanja kineske ambasade

Danas se navršava 14. godina od kada je, tokom vojne intervencije protiv tadasnje SRJ, u NATO bombardovanju zgrade kineske ambasade u Novom Beogradu poginulo troje kineskih novinara.

Ambasada je pogođena sa tri projektila, odnosno južni deo zgrade pogodile su dve rakete - jedna poslednji sprat, a druga prizemlje.

Treći projektil srušio je prizemlje i podrum zapadnog dela zdanja u Novom Beogradu - vidno obeleženog kao objekat od diplomatskog značaja. Uništene >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su i pomoćne zgrade u dvorištu ambasade, kao i parkirani automobili, dok su značajna oštećenja pretrpeli i objekti u neposrednoj blizini, posebno zgrada "Energoprojekta" i stambeno-poslovni centar "YBC" (JU biznis centar).

Tim povodom, ambasador Kine Džang Van Su, dopisnici kineskih medija iz Beograda i predstavnici Udruženja novinara Srbije (UNS) odali su danas počast kineskim novinarima stradalim u NATO bombardovanju, saopštio je UNS.

Predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović rekla je da je UNS svestan žrtve koju su kolege podnele, jer su bili naši prijatelji i solidarni sa nama, navodi se u saopštenju.

U napadu NATO bombardera na ambasadu Narodne republike Kine 7. maja u 23 sata i 45 minuta poginuli su Sing Sing i Đi Đing, dopisnici dnevnog lista Guang Ming Žibao i Šao Junhuan, dopisnik kineske nacionalne novinske agencije Sinhua.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Venci za kineske novinare

Izvor: Akter, 07.Maj.2013

Danas se navršava 14. godina od kada je, tokom vojne intervencije protiv tadasnje SRJ, u NATO bombardovanju zgrade kineske ambasade u Novom Beogradu poginulo troje kineskih novinara

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.