OVO NISU ČISTA POSLA?! NATO BRANI SRBIJU OD AMERIKANACA! Alijansa poručila Beogradu da ima pravo na sopstveni izbor, uprkos pretnjama VAŠINGTONA I KONGRESMENA ENGELA!

Izvor: 011vodič.com, 05.Jun.2020, 02:20

OVO NISU ČISTA POSLA?! NATO BRANI SRBIJU OD AMERIKANACA! Alijansa poručila Beogradu da ima pravo na sopstveni izbor, uprkos pretnjama VAŠINGTONA I KONGRESMENA ENGELA!

Srbija ima pravo na sopstveni izbor i ne postoji nikakva kontradikcija u tome što želi da ima dobre odnose i sa NATO i sa Rusijom, poručuje direktor za bezbednosnu politiku Alijanse Džejms Meki, odgovarajući na kritike američkog kongresmena Eliota Engela na račun NATO zbog navodno blagog i popustljivog odnosa prema Srbiji
– Ne mogu da pričam u ime kongresmena Engela, ali mogu da pričam u ime NATO. Sa tačke gledišta NATO, ne postoji nikakva kontradikcija u tome >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << što Srbija želi da ima dobre odnose sa Alijansom i dobre odnose sa Rusijom. To je izbor Srbije kao nezavisne zemlje – rekao je Meki za N1.
On je dodao da NATO veruje da svaka zemlja treba da ima pravo da donese takav izbor.
– Srbija mora da razmotri troškove i koristi svake saradnje i svakog odnosa koji ima, ali ona je nezavisna zemlja, i NATO ne može da joj kaže s kim treba ili ne treba da ima odnose – naveo je Meki.
Predsedavajući Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma američkog Kongresa Eliot Engel je insistirao je na oštrom stavu prema Beogradu zbog kupovine ruskog oružja, vojne saradnje i bliskosti sa Moskvom.
Engel je takode poručio jednom od komandanata NATO admiralu Džejmsu Fogou da kada iznosi podatke o uspešnoj saradnji sa Srbijom, to ne odražava stavove Sjedinjenih Američkih Država.
The post OVO NISU ČISTA POSLA?! NATO BRANI SRBIJU OD AMERIKANACA! Alijansa poručila Beogradu da ima pravo na sopstveni izbor, uprkos pretnjama VAŠINGTONA I KONGRESMENA ENGELA! appeared first on 011vodic.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.