OVO ĆE ODREDITI SUDBINU NATO! Oglasio se franucski predsednik o samitu alijanse u Vilijnusu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 21:11

OVO ĆE ODREDITI SUDBINU NATO! Oglasio se franucski predsednik o samitu alijanse u Vilijnusu

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je na predstojećem samitu NATO-a u Viljnusu neophodno definisati konkretne korake za stupanje Ukrajine u NATO.

- Za dve nedelje ćemo se sastati na samitu u Viljnusu, čiji značaj u aktuelnom kontekstu svi shvataju. Odluke koje će biti donete na njemu, odrediće naša dejstva u narednim godinama. Pre >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svega, to je podrška Ukrajini, koja mora da se nastavi u dugoročnoj perspektivi. Moramo da konkretizujemo korake za prijem Ukrajine u NATO, o čemu smo počeli da diskutujemo 2008. godine u Bukureštu - rekao je on tokom izjave za medije uoči razgovora sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom u Parizu - koji je prenošen na zvaničnom nalogu Jelisejske palate na Tviteru.

Ranije je list „Mond“ saopštio da je Francuska odlučila da podrži stupanje u NATO uoči samita u Viljnusu.

Prethodno, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu izjavio je da Ukrajina mora da pobedi u sukobu protiv Rusije kao „suverena evropska država“, kako bi pretendovala na članstvo u NATO. Istovremeno, premijerka Estonije Kaja Kalas najavila je iznenađenje na samitu NATO-a u Viljnusu po pitanju članstva Ukrajine.

Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio da ako Kijev ne dobije poziv u NATO na samitu u Viljnusu u julu, to će demotivisati Oružane snage Ukrajine.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Makron o ulasku Ukrajine u NATO: "Moramo"

Izvor: B92, 28.Jun.2023

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da je na predstojećem samitu NATO-a u Viljnusu neophodno definisati konkretne korake za stupanje Ukrajine u NATO..."Za dve nedelje ćemo se sastati na samitu u Viljnusu, čiji značaj u aktuelnom kontekstu svi shvataju. Odluke koje će biti donete na njemu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.